A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бехтерська громада
Херсонська область, Скадовський район

П'ємо чай - зміцнюємо імунітет!

Дата: 28.12.2018 11:02
Кількість переглядів: 689

Фото без опису

 

  Взимку, наш організм потребує надходження вітамінів як ніколи раніше. В цей період, імунітет працює на повну, при малій кількості споживання корисних і, що не менш важливо, свіжих овочів та фруктів.

  Разом з тим, часто доводиться приймати антибіотики. Це спричиняє негативний вплив як і на корисні бактерії нашого організму, так і на наш гаманець.

  Та як же зарадити імунітету та попередити розвиток захворювань?

  На допомогу можуть прийти трав’яні чаї, адже це натуральний засіб, що позитивно впливає на здоров'я людини та не містить  хімічних компонентів.

Ромашковий чай

  Якщо пити чистий ромашковий чай протягом 10-14 днів поспіль, це стане доброю підтримкою імунітету. Такий чай допоможе при ангіні, бронхіті, грипі та підійде в якості дієтичного, адже він притупляє відчуття голоду.

  Також, ромашка є потужним антисептиком, використовується в якості самостійного напою при болях у шлунку, розладі травлення, порушеннях функцій печінки та нирок. Ромашковий чай рекомендується, як заспокійливий засіб при збудливості і дратівливості.

Суничний чай

  У листі суниці містяться вітамін С, флавоноїди, ефірна олія. Такий чай і імунітет зміцнює, і допомагає від сечокам'яної хвороби, і при застудах.

А якщо додати листя м'яту і звіробій,  ви поліпшите опірність свого організму до різних захворювань.

Чай з хвої

  Чай з хвої ялини рекомендується пити, як вітамінний і профілактичний засіб при авітамінозі, простудних захворюваннях, занепаді сил, недокрів'ї. Цей чай не тільки корисний, але і смачний.

Чай з женьшенем

  Такий чай захистить вас від застуди та збільшить кількість імунних клітин в крові. П'ють його по 1 ст.л. 3 рази на день за 20 хвилин до їжі впродовж 30 днів. Якщо є необхідність повторити, то це робиться після 30денної перерви. 

Женьшень допомагає не тільки поліпшити імунітет, а ще й справлятися зі стресом.

Липовий чай

  Липовий чай особливо добре смакує взимку. Цінний як потогінний і протизастудний засіб. Має дуже приємним м'яким смаком і ароматом. Можна заварювати самостійно 1 ст. ложку висушених квітів липи на 0,5 л. окропу. Дуже гарне поєднання зеленого чаю з липовим цвітом. При перших ознаках застуди липовий чай з медом надає іммуноукрыплювальний вплив і гальмує розвиток захворювання.

Чай з чебрецем

  Чебрець наповнений вітаміном С, вітаміном А, міддю, залізом, марганцем, калієм, фосфором, карвакролом та піридоксином. Чай з чебрецю можна регулярно приймати. Найкращий час - пити цей чай вранці.

Імбирний чай

  Імбир відомий своїми лікувальними властивостями. Імбирний чай допомагає боротися з нудотою, блювотою, хворобами рухового апарату та розладами шлунку. З іншого боку, імбир також може покращити апетит. Зазвичай рекомендується взимку, щоб запобігти грипу. Найкраще пити імбирний чай вранці.

 

  Наостанок, хочемо наголосити, що травяні чаї – добра альтернатива звичним вітамінам, та не є основним методом у лікувальних цілях. У разі нездужання, не займайтеся самолікуванням та ретельно виконуйте всі призначення лікарів.

   Бережіть себе та своє здоровя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь