A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бехтерська громада
Херсонська область, Скадовський район

Чому не варто зволікати з оформленням ID-паспорта?

Дата: 03.04.2019 11:34
Кількість переглядів: 277

Чому не варто зволікати з оформленням ID-паспорта?

5 головних причинФото без опису

  1. Оформлення ID-паспорта, в районах де встановлене обладнання, обов’язкове з 14 років. На процедуру подання документів для оформлення паспорта дається всього 1 місяць. Якщо не вклалися в цей термін, то має складатися протокол про адміністративне правопорушення та стягується штраф, проблема ще й в тому, що цим питанням займається інша установа - Департамент адміністративних послуг. Але у зв’язку з неможливістю усіх бажаючих обслужити вчасно в підрозділах ДМС, поки що на це закривають очі, але лише до 16 років та 2 місяців.
  2. ЗНО. У переліку документів, що необхідні для здійснення реєстрації на ЗНО, першим пунктом є паспорт - http://osvita.ua/test/advice/5484/. І лише окремі категорії у разі відсутності паспорта можуть подати інший документ.
  3. Оформити паспорт передавши просто фото та документи– БІЛЬШЕ НЕМОЖЛИВО, як могло це робитися раніше. Паспорт став цифровим - фотографування робиться лише на місці й добавилася процедура зняття відбитків пальців, що записуються до ID-паспорта.
  4. В переліку документів, що потрібні для оформлення ID паспорта є довідка про реєстрацію місця проживання/перебування. З 4 квітня 2016 року набрала чинності постанова КМУ від 02.03.2016 № 207, якою функцію з реєстрації місця проживання передано до виконавчих органів територіальних громад і цю функцію реалізовують по різному. Тому в одних містах цю довідку взагалі не вимагають – існує електронна база, як то в м. Рівне, а в інших для отримання довідки в ЦНАП потрібна форма №16 з ЖЕК або будинкова книга, інакше довідку отримаєте не через день, а через 1 місяць.
  5. Якщо у Вас планується закордонна подорож з дитиною, а в неї не має закордонного паспорта, але їй вже виповнилось 14 років, то почати оформлювати закордонний паспорт можливо буде лише після отримання дитиною ID-паспорта. Мінімальний термін щоб зробити ці два паспорта складатиме: 20 р.д.+ 7 р.д.+2дні на подачу документів = 29 р.д., що в календарних днях складе 41 день - і це якщо в цей проміжок не буде державних свят. Не кожна приваблива «гаряча» пропозиція відпочинку зможе чекати стільки часу. А якщо подорож вимагає ще й візи, а запис для отримання візи номер закордонного паспорта, то важко уявити на який час це все розтягнеться.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь