A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бехтерська громада
Херсонська область, Скадовський район

«Усвідомлене батьківство – щаслива сім’я!»

Дата: 11.05.2019 09:37
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

 

Упродовж багатьох років батьки виховують дітей за принципом: «Я – мама, а ти – дитина, тому ти маєш слухати мене, бо й мене так виховували». Усвідомлене батьківство передбачає нові принципи виховання.

Щоб стати усвідомленими батьками, дотримуйтеся таких правил:

1. Більше слухайте, менше говоріть. Будьте уважні до того, що вам хоче сказати дитина. Ставте їй запитання, щоб ознайомитися з її точкою зору.

2. Вибачайте. Усім властиво помилятися, особливо дітям. Замість карати дитину допоможіть їй зрозуміти, у чому вона не зовсім права.

3. Сприймайте дитину на глибокому рівні. Навчіться бачити і приймати не тільки зовнішність і поведінку дитини, а і її внутрішню сутність.

4. Розберіться з власними проблемами. Ви можете розібратися в собі самостійно або обговорюючи це з чоловіком. Ваша невпевненість не повинна впливати на виховання дитини.

5. Спілкуйтеся ввічливо. Говоріть із дитиною, як Ви спілкуєтеся з дорослими – виявляйте до неї повагу й люб'язність. Батьки – перші вчителі.

6. Створіть мирну атмосферу, сповнену любові. Дитина однаково сприймає як позитивне, так і погане. Тому вам потрібно створити позитивну обстановку, у якій дитина почуватиметься безпечно.

7. Поводьтеся так, як ви хочете, щоб поводилася дитина. Діти чинять так, як чините ви, а не так, як ви їм говорите.

8. Укладіть розпорядок справ на щодень. Коли в домі встановлено розпорядок, дитина знає, що й коли потрібно робити. Якщо дитина змалечку живе за розпорядком, вона сприймає його як природну частину буття.

9. Будьте чуйними. Перш ніж тим чи іншим чином реагувати на поведінку дитини, зробіть паузу й подумайте, як би ви вчинили на її місці. Так ви наблизитеся до розуміння її точки зору і зможете правильно відреагувати.

10. Виявляйте до дитини безумовну любов. Усім подобається, коли їх люблять, і діти – не виняток. Батьківська безумовна любов допомагає їм почуватися впевнено й безпечно.

11. Розділіть домашні обов'язки. Визначте для дитини прості домашні обов'язки – це не тільки розвиватиме її відповідальність, а й допоможе їй відчути себе частиною сім'ї. Не забувайте дякувати дитині за виконану роботу й говорити, як Ви цінуєте те, що вона робить.

12. Розвивайте здібності дитини. Кожна дитина має потенціал і таланти. Допоможіть дитині реалізувати її потенціал.

13. Розвивайте взаємини. Зміцнюйте й розвивайте стосунки з чоловіком, родичами та друзями. Поясніть дитині необхідність мати здорові взаємини.

14. Залишайтеся здоровими і щасливими. Зрозуміло, усі батьки хочуть, щоб їхні діти росли щасливими та здоровими. Для цього вам потрібно самим бути щасливими й дотримуватися здорового способу життя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь