A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бехтерська громада
Херсонська область, Скадовський район

26 червня – Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками і їхнім незаконним обігом

Дата: 26.06.2019 13:26
Кількість переглядів: 253

Фото без опису

     Наркозалежність – це пристрасть до вживання наркотиків, хворобливий потяг, що призводить до тяжких порушень психічних і фізичних функцій організму.

      У сучасному суспільстві мало хто не знає про шкоду наркотиків, але все ж ці речовини, як і раніше, продовжують приваблювати деяких людей, стаючи згубними для багатьох.

     Наркотик – це отрута, що повільно руйнує мозок людини, її психіку та внутрішні органи. Всі наркозалежні люди довго не живуть, незалежно від виду вживаного наркотику. Вони втрачають інстинкт самозбереження, що призводить до того, що близько 60% наркозалежних, протягом перших двох років після залучення до наркотиків, роблять спробу самогубства. Багато з них реалізують ці спроби.

      Що потрібно знати в першу чергу? Це те, що наркозалежність виникає не за кілька годин, не від першої викуреної цигарки з анашею або від вживання будь-яких пігулок. Вона розвивається протягом місяця або кількох місяців, ще до початку регулярного вживання наркотиків. І в цей час можна помітити зміни в поведінці людини. Продовження вживання наркотиків, так званий експериментальний період, дуже швидко завершується, перетворюючись на хворобу, на лікування якої необхідно багато місяців, або років.

       Проте, лікувати наркозалежність дуже важко. Нелегко проводити й її профілактику, тим більше – в наш складний час.

       Потрібно пам'ятати, що ніхто з померлих наркозалежних людей не збирався продовжувати прийом наркотиків. Всі хотіли лише спробувати, задовольнити свою цікавість. Але у них кінець, як правило, трагічний: загублена людська доля, та й власне життя!

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь