A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бехтерська громада
Херсонська область, Скадовський район

30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми!

Дата: 30.07.2019 08:32
Кількість переглядів: 215

Фото без опису

 

30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми!

       Торгівля людьми – одна з найактуальніших злочинів сьогодення, що, нажаль має стійкі тенденції до поширення!

       Проблематика злочину також полягає у прихованості випадків, адже жертви неохоче згадують про всі ті страждання, які довелося їм пережити.

       Поняття «торгівля людьми» має широкий спектр форм:

  • трудова експлуатація;
  • сексуальна експлуатація;
  • торгівля органами;
  • примусове жебракування;
  • дитяча праці;
  • втягнення у злочинну діяльність тощо.

       Як правило, злочин починається з того, що торгівці людьми пропонують своїм майбутнім жертвам привабливі можливості працевлаштування. У багатьох випадках особа дізнається про дійсні «умови договору» лише після своєї появи у місці призначення, коли в неї відбирають паспорт, вдаються до фізичного та психічного насильства щодо неї, вимагають відпрацювання коштів, витрачених на оформлення документів, віз та проїзних квитків. Згодом, залежність жертви посилюється за схемою сфабрикованих боргів, до яких зараховують суми грошей, що їх витратив роботодавець на незаконне проживання, харчування та продовження терміну перебування на території іноземної країни за підробленими візами. Таким чином, людина опиняється в запланованій борговій залежності, яка постійно збільшується. До неї додаються надумані штрафи та інші витрати.

       «Торгівля людьми», відповідно до сучасного визначення, може бути і без ознаки перетину державних кордонів. Адже є велика кількість випадків «внутрішньої» торгівлі людьми, що відбувається під час переміщення людей з одного регіону в інший у межах однієї країни.

        У 2010 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Глобальний план дій по боротьбі з торгівлею людьми, закликавши уряди в усьому світі вжити скоординованих і послідовних заходів, щодо перемогти над цим злом. План передбачає інтеграцію боротьби з торгівлею людьми в більш широкі програми ООН для того, щоб прискорити темпи розвитку і підвищити ступінь безпеки в усьому світі. Одним з найважливіших положень Плану є створення цільового фонду ООН для добровільних внесків на користь жертв торгівлі людьми, особливо жінок і дітей.

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь