A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бехтерська громада
Херсонська область, Скадовський район

Голопристанський місцевий центр з надання безоплатно вторинної правової допомоги надає рекомендації як не стати жертвою рейдерів після відкриття ринку землі

Дата: 18.05.2020 14:39
Кількість переглядів: 236

Голопристанський місцевий центр з надання безоплатно вторинної правової допомоги надає рекомендації як не стати жертвою рейдерів після відкриття ринку землі

Скасування в Україні з 1 липня 2021 року заборони на відчуження земель сільськогосподарського призначення, які перебувають у приватній власності, - для громадян і бізнесу це не лише нові можливості, а й виклики. Фахівці Місцевого центру надають пять рекомендацій як не стати жертвою рейдерів після відкриття ринку землі.

1.         Заздалегідь подбайте про належне оформлення документів, що підтверджують право власності або інше речове право на земельну ділянку, а також про внесення таких відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Це допоможе захистити вашу власність від незаконних оборудок із даними державного реєстру на підставі підроблених документів.

2.         Варто пересвідчитись, чи присвоєно вашій земельній ділянці кадастровий номер, за допомогою якого на Публічній кадастровій карті можна знайти інформацію про місцезнаходження, цільове призначення ділянки, та в чиїй власності вона перебуває. Якщо земельній ділянці на підставі державного акта кадастровий номер не присвоєно, потрібно звернутися до найближчого розробника документації із землеустрою для виготовлення технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Без наявності коректних відомостей про земельні ділянки у Державному земельному кадастрі не можливо укласти будь-які цивільно-правові угоди.

3.         Перед укладанням договору купівлі-продажу земельної ділянки перевірте публічну інформацію про контрагента (ознайомтеся із даними в Єдиному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, інформацією про наявність судових спорів за участі контрагента, а також відомостями в Єдиному реєстрі боржників). Таким чином ви зможете переконатися у порядності контрагента, що суттєво знизить ризики рейдерської атаки в майбутньому.

4.         Скористайтесь послугою моніторингового сервісу SMS-Маяк. Це дасть змогу отримати миттєві повідомлення про зміну статусу будь-яких об'єктів нерухомого майна у Державному реєстрі прав.

5.         Зареєструйтесь у Державному аграрному реєстрі. Він працює за принципом автоматичної взаємодії з даними Державного земельного кадастру, Державного реєстру прав, Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, Єдиного державного реєстру тварин, які автоматично «підтягуються» при реєстрації в ньому. У цьому Реєстрі відображається актуальна інформація про належні аграрію земельні ділянки: їх площі, цільове призначення, вартість, речове право (у разі наявності). Реєстрація та користування Реєстром безкоштовні.

         Якщо ж превентивні заходи не допомогли і ваше майно або бізнес став об'єктом рейдерської атаки шляхом проведення незаконних реєстраційних дій, ви маєте звернутися до Офісу протидії рейдерству.

Подати скаргу на рішення, дії або бездіяльність державних реєстраторів можна:

-          онлайн - через портал державних послуг iGov;

-          особисто, звернувшись до Офісу протидії рейдерству (м. Київ, вул. Євгена Сверстюка, 15), або через поштову скриньку, розміщену в столичній будівлі Мін'юсту (вул. Городецького, 13);

-          поштою - за адресою: 01001 м. Київ, вул. Городецького, 13.                                        

           Також додатково нагадаємо, що: звернувшись до Голопристанського місцевого центру з надання БВПД громадяни мають можливість отримати правові консультації з будь-яких питань, допомогу в складанні документів процесуального характеру та скористатись послугами адвоката абсолютно безкоштовно. Роботу адвоката оплачує держава.

Голопристанський місцевий центр з надання

безоплатної вторинної правової допомоги

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь