A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бехтерська громада
Херсонська область, Скадовський район

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА 

Дата: 20.11.2020 09:02
Кількість переглядів: 157

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА 

В Україні діє державна програма «Доступні кредити 5-7-9%», запроваджена з ініціативи Президента України та Прем’єр-міністра України.

Програма спрямована на розвиток у країні приватного підприємництва, створення нових робочих місць. Зокрема, діють три можливі ставки для кредитування – 5%, 7% або 9%, які залежать від розміру бізнесу  (до 50 млн грн річного доходу або від 50 до 100 млн грн) та строку його діяльності (до 12 місяців, понад 12 місяців). Відсоткова ставка зменшується на 0,5% річних за кожне нове робоче місце, але не менше 5% річних.
Фактичне кредитування здійснюватиметься банками-партнерами програми.
За умовами програми максимальна сума кредиту не обмежується, але максимальна сума державної допомоги не може перевищувати еквівалентну 200 000,00 євро за трирічний період, максимальний термін кредиту до 5 років – для інвестиційних кредитів, до 2 років – для кредитів на поповнення обігових коштів. Кредитне фінансування має бути спрямоване підприємцями-учасниками виключно на придбання нових та б/в основних засобів, їх модернізацію, придбання нежитлової нерухомості без права передачі в оренду, будівництво та реконструкцію приміщень (крім офісних), придбання прав інтелектуальної власності (франчайзинг), поповнення обігових коштів до 25% від вартості інвестиційного проєкту. Загалом на реалізацію програми «Доступні кредити» у 2020 році в державному бюджеті передбачено 2 млрд грн.

Детальніше – на сайті програми: https://5-7-9.gov.ua/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь