A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бехтерська громада
Херсонська область, Скадовський район

Щодо роботи комісії (уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності підприємств, установ, організацій

Дата: 10.02.2021 15:19
Кількість переглядів: 213

уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, затвердженого постановою правління Фонду від 19.07.2018  №13,  покладено на комісію (уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності підприємства, установи, організації.

Комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства бере участь у перевірках дотримання хворими призначеного режиму лікування. Веде облік осіб, які часто та довго хворіють, а також осіб, які отримали ЛН у зв’язку із невиробничими травмами, аналізує, інформує та вносить пропозиції з питань зниження рівня захворюваності роботодавцю та представнику застрахованих осіб.

Основною формою роботи комісії є засідання, які проводяться відповідно до затвердженого нею плану, але не рідше двох разів на місяць. Члени комісії беруть участь у її засіданнях особисто без права передання своїх повноважень іншим посадовим особам.

За 2020 рік відділом по роботі зі страхувальниками та головним спеціалістом  перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності Олешківського відділення управління виконавчої дирекції Фонду у Херсонській області проводились перевірки роботи комісій із соціального страхування підприємств, установ і організацій Олешківського та Голопристанського районів з питань відповідності документів для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах.

Під час проведення перевірок роботи комісій із соціального страхування перевірено 3620 ЛН, частина яких видана з порушенням вимог Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності від 03.11.2004 № 532 (зі змінами). Найбільш типовими є такі помилки: на лицьовому боці бланка листка непрацездатності вказується неповна назва як лікувального закладу так і назва підприємства; зазначаються зайві слова у назві організації та місцезнаходження закладу охорони здоров’я чи підприємства, установи, організації юридичної особи; в графі «Направлений до МСЕК» відсутній запис ЛКК; в графі «продовжує хворіти» часто не зазначається номер наступного листка непрацездатності тощо.

У ході перевірок дані порушення усунені та надано рекомендації комісіям (уповноваженим) із соціального страхування підприємств, установ, організацій щодо перевірки правильності видачі та заповнення документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення.

 

 

Начальник відділу по роботі                                                    М.В.Дригваль                                                                                                                       зі страхувальниками

Олешківське відділення У ВД ФСС                                                                                                  в Херсонській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь