A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бехтерська громада
Херсонська область, Скадовський район

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИКОЇ ПРИРОДИ

Дата: 03.03.2021 11:08
Кількість переглядів: 776

 

 

 

20 грудня 2013 року сесією Генеральної Асамблеї ООН прийнято резолюцію, якою постановлено відзначати 3 березня Всесвітній день дикої природи. У резолюції з цього приводу зазначається цінність диких тварин і рослин, особливо тих, які потребують захисту.

Саме 3 березня 1973 року було прийнято Конвенцію, що регулює міжнародну торгівлю рідкісними видами флори і фауни, відому як СІТЕС. Учасниками Конвенції є 180 держав. Всі держави учасники Конвенції визнають важливість міжнародного співробітництва, що буде сприятиме захисту від надмірної експлуатації диких тварин та рослин в міжнародній торгівлі. Метою Конвенції є гарантування, що міжнародна торгівля дикими тваринами і рослинами не буде створювати загрози їх виживанню. Під торгівлею розуміють експорт, рекспорт, імпорт та інтродукцію з моря.

Дія Конвенції поширюється не лише на цілих тварин, а й на їх частини та похідні від них, які легко можуть бути впізнанні. Також, це можуть бути особисті предмети або предмети домашнього вжитку (хутрові речі, сувенірні вироби), ідентифіковані як частина об’єктів.

Україна взяла на себе низку міжнародних зобов’язань в екологічній сфері 14 травня 1999 року. Вказані дії насамперед орієнтовані на ліквідацію міжнародних ринків об’єктів тваринного та рослинного світу, що з різних причин ставлять їх під загрозу зникнення.

Повідомлення Секретаріату Конвенції  про міжнародну торгівлю дикої фауни та флори, а також інша інформація розміщена на його офіційному вебсайті за адресою: http://wildlifeday.org.

Цьогорічна тема дня «Ліси та засоби до існування: підтримка людей та збереження планети». Його мета підвищити обізнаність про величезну цінність лісів та видів дикої природи, що мешкають у лісах, їх невід’ємний зв'язок із рівнем життя корінних народів і місцевих громад та пропагувати цінність традиційних практик та знань, що сприяють встановленню більш стійких відносин із цими важливими природними системами та просування моделі і практики управління лісами та лісовими ресурсами, які враховують як добробут людини, так і довгострокове збереження лісів, їх екосистем, видів дикої фауни та флори.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь