A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бехтерська громада
Херсонська область, Скадовський район

На Херсонщині розпочинається реалізація проєкту «Агро Варта"

Дата: 31.08.2021 15:24
Кількість переглядів: 537

На Херсонщині розпочинається реалізація проєкту «Агро Варта»

 

Детальніше про це говорили під час щотижневої селекторної наради, яка відбулася під керівництвом голови Херсонської облдержадміністрації Сергія Козиря.

«Агро Варта» полягає у створенні електронної платформи для покращення ефективності організації збирання та утилізації використаних пакувальних матеріалів і тари з-під ХЗЗР, дозвіл на реалізацію якої було отримано від Антимонопольного комітету України. 

Як розповів директор Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів облдержадміністрації Олександр Ставнійчук, діючими нормативно-правовими актами законодавства України суворо заборонено викидати або безконтрольно накопичувати використану тару з-під ХЗЗР, оскільки вона підлягає обов’язковій передачі спеціалізованим підприємствам для подальшої утилізації:

«В Україні вперше за часів незалежності Європейською Бізнес Асоціацією та компаніями-лідерами у виробництві пестицидів впроваджено можливість подолання проблеми неналежного поводження з використаною тарою з-під хімічних засобів захисту рослин. Проєкт має назву «Агро Варта». Ця електронна платформа дозволяє швидко та зручно здійснити безкоштовне приймання у фермерів використаної тари хімічних речовин. Для цього аграрію достатньо лише здійснити телефонний дзвінок, вказати в заявці дату та місце передачі використаної тари та упродовж короткого проміжку часу отримати підтверджувальні документи та гарантію подальшого безпечного поводження з переданими відходами». 

Окрім того, є й перевага для відповідальних фермерів, які правильно утилізують тари від небезпечних хімзасобів. Їм пропонуватимуть знижки на закупівлю агрохімікатів.

На переконання голови облдержадміністрації Сергія Козиря, реалізація «Агро Варти» справді важлива подія для агропромислового комплексу. Адже всі розуміють, що тара від пестицидів не повинна зберігатися і накопичуватися, а швидко утилізуватись.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь