A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бехтерська громада
Херсонська область, Скадовський район

Стан виробничого травматизму за 12 місяців 2021 року.

Дата: 14.01.2022 13:32
Кількість переглядів: 103

Стан виробничого травматизму за 12 місяців 2021 року.

 

За  12 місяців 2021 року у Олешківському відділенні зареєстровано 87 повідомлень про нещасні випадки, які сталися в процесі виробничої діяльності працівників. По факту 46  страхових нещасних випадків, які сталися з працівниками різних професій. Усі ці випадки за результатом розслідування пов’язані з виробництвом. 39 випадків (захворювання на КОВІД) сталися з працівниками медичних закладів  Олешківського та Голопристанського районів. Три випадки, що сталися з працівниками   лісомисливського господарства, дорожньої служби та сільгосппідприємства,  досі знаходяться в стадії розслідування. Якщо порівнювати рівень травматизму 12 місяців 2021 року з відповідним періодом 2020 року, то у 2021 році сталося у 2,5 разів більше нещасних випадків. Рівень травматизму виріс завдяки захворюванням працівників на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Якщо враховувати тільки випадки травмувань працівників на виробництві без захворювань на COVID-19, то стан травматизму буде таким: 2020 рік - 6 страхових нещасних, 2021 рік - 2 страхових нещасних випадки, що показує зниження у 2021 році випадків у три рази в порівнянні з 2020 роком. Але це статистика, яка досить невтішна. Завдання страхового експерта з охорони праці в співпраці з службами охорони праці підприємств, установ та організацій полягає в тому, щоб повністю унеможливити настання травмувань працівників на виробництві. Дійти цього можна тільки проводячи дієву профілактичну роботу з учасниками виробничого процесу. Хочу відмітити забезпечення високого рівня охорони праці та профілактичної роботи на таких підприємствах, установах та організаціяїх, як Олешківська міска рада, Голопристанська міська рада, Бехтерська, Чулаківська, Долматівська, Великокопанівська, Виноградівська, Ювілейна сільські ради, Фермерське господарство «Інтегровані агросистеми», Приватне підприємство «Органік сістемс», Філія «Голопристанська дорожня експлуатаційна дільниця», Філія «Цюрупинська дорожня експлуатаційна дільниця», ТОВ «ЦПК», ТОВ «Олешківська ТЕЦ», КП «Олешківська багатопрофільна лікарня» Олешківської міської ради, КНП Олешківський центр первинної медико-санітарної допомоги» Олешківської міської ради, КНП «Голопристанська районна лікарня», КНП «Голопристанський центр первинної медико-санітарної допомоги» Голопристанської міської ради, ТОВ «Дунапак Таврія»,  ТОВ «ВОДОКАНАЛ+» Олешківської міської ради, СФК ім. Горького, ТДВ ім.. Латиських Стрільців.  

 За 12 місяців 2021 року страховим експертом з охорони праці Олешківського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області проведена певна  робота з питань профілактики виробничого травматизму  на підприємствах, в установах та організаціях, які знаходяться на території (в минулому)  Олешківського та Голопристанського районів. Проведено 25 перевірок стану умов праці та профілактичної роботи. З них - 16 планових, 9 позапланових у зв’язку з нещасними випадками. Виявлено 154 порушення законодавства з питань охорони праці. Роботодавцям перевірених установ видані подання про усунення виявлених порушень. Страховим експертом відділення прийнято участь у 2 семінарах, 1 круглому столі, 28 нарадах з охорони праці на перевірених підприємствах. Страхувальникам надано 199 консультації з питань охорони праці. Складено 31 протокол щодо доопрацювання СУОП. Також проведено ряд інших профілактичних заходів, спрямованих на зменшення ризику настання в подальшому випадків виробничого та невиробничого травматизму.

           Підсумовуючи вище викладене, хочу зазначити, що рівень захворювання медичних працівників на COVID-19 у 2021 році у порівнянні з 2020 роком значно знизився. І в цьому велика заслуга не тільки працівників Фонду соціального страхування, а й, насамперед, керівників установ та відповідальних за стан охорони праці. .Бажаю усім  безпечних та нешкідливих умов праці.

 

Страховий експерт з охорони праці

Олешківського відділення УВД

ФСС України в Херсонській області                                                        Козир О.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь